El PSOE assegura que Feijóo ha “perdut el plebiscit” del 9-J i que la “màquina de fang” ha “fracassat”

El PSC insta els partits a "reflexionar" arran de la seva "rotunda" victòria en les europees

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i la vicepresidenta i candidata del PSOE a les eleccions europees, Teresa Ribera (Lluís Sibils, ACN).

La cap de llista del PSOE a les eleccions europees, Teresa Ribera, ha reconegut la victòria del PP en aquests comicis, però ha afirmat que el 30% dels vots que han obtingut els socialistes són “un bon resultat” que demostra un “suport clar” al PSOE com a “dic de contenció contra la ultradreta”. “Si (Alberto Núñez) Feijóo havia plantejat aquestes eleccions com un plebiscit, l’ha perdut rotundament, ha estat un fracàs absolut”, ha assegurat Ribera.

Segons la socialista, l’estratègia de la “màquina de fang” del PP també ha “fracassat”, perquè el govern espanyol manté el suport de què disposava, mentre que el PP ha desplegat un discurs que ha acabat atiant el creixement de la ultradreta. No obstant això, Ribera ha fet una tímida autocrítica admetent que la seva formació “no es conforma” amb aquest resultat (20 eurodiputats i un 30,18% dels vots), tot i que ha destacat que el veredicte de les urnes és “pràcticament idèntic” que el 26-J.

Segons l’anàlisi de la candidata del PSOE, en aquestes eleccions europees el PP “ha absorbit Cs”, però “no ha guanyat res més”, i l’estratègia dels populars “d’enredar permanentment” ha “fracassat”, perquè el PSOE “es manté al mateix lloc on estava fa un any”. En aquest sentit, Ribera destacat que el PSOE és el partit socialista dins de la Unió Europea que ha obtingut “un millor resultat electoral”.

“Rotunda” victòria a Catalunya

El PSC ha convidat tots els partits a reflexionar sobre la necessitat d’obrir una nova etapa a Catalunya després de la “rotunditat” amb què els socialistes han guanyat les eleccions europees, sent la formació més votada aquest 9-J al territori català amb el 30,63% dels vots. Per això, el candidat Javi López ha defensat que el PSC serà “el partit català més influent” a Europa.

Per la seva banda, el primer secretari del partit, Salvador Illa, ha reivindicat que el PSC es “consolida” com a primer partit de Catalunya. “Catalunya diu un cop més no a la ultradreta i no a la dreta, i Catalunya diu sí a la política útil que representem els socialistes al conjunt d’Espanya amb (Pedro) Sánchez. Catalunya aixeca la bandera dels valors democràtics i Catalunya avui és sinònim de diàleg, progrés i justícia social”, ha celebrat.

De cara a les negociacions que s’intensificaran en les pròximes hores per constituir el Parlament i el nou govern català, Illa ha receptat humilitat i que tothom col·labori. “El PSC es comportarà amb respecte i generositat”, ha afegit el líder del PSC, que ha recordat que els socialistes han guanyat unes eleccions a Catalunya per cinquena vegada consecutiva.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari