Asens, sobre els comicis europeus: “No són els resultats que esperàvem”

Sumar diu que el partit haurà de "reflexionar" per veure com "reforçar el projecte i seguir governant"

El candidat de Comuns, Jaume Asens, acompanyat de Jéssica Albiach i Ada Colau en la compareixença de premsa després dels resultats del 9-J (ACN)

El candidat de Comuns Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, ha admès que “no hem complert les nostres expectatives. No són els resultats que esperàvem”. La formació, que es presentava per primera vegada en solitari als comicis, ha obtingut el 4,30% a Catalunya, amb 102.831 paperetes.

Asens ha felicitat el PSC per aconseguir la victòria a Catalunya, però no ha volgut pronunciar-se sobre els resultats de Podem a la comunitat, on els morats han quedat per davant dels comuns. Malgrat tot, el candidat dels comuns ha celebrat que s’hagi assolit un dels objectius marcats, que era aconseguir representació al Parlament Europeu.

D’altra banda, Asens s’ha mostrat preocupat “enormement per l’ascens de l’extrema dreta” i ha interpel·lat els partits a “construir un dic de contenció”. En aquest sentit, l’eurodiputat electe ha advertit que aquest avanç de la ultradreta “representa una amenaça a les mateixes bases constitutives de democràcia a Europa”.

“Reflexió” a Sumar

Per la seva banda, el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha afirmat que Sumar haurà de “reflexionar” per veure com “reforçar el projecte polític” i “continuar governant en favor dels drets de la gent”. “Ens donarem un temps per fer aquesta reflexió, tranquil·la, assossegada i sense presses”, ha detallat. Aquest mateix dilluns, el partit convocarà una executiva per concretar aquesta reflexió a un resultat que la formació es pren “seriosament” perquè “excedeix una campanya electoral”.

La número 1 de Sumar en les llistes europees, Estrella Galán, també ha reconegut que els resultats “no són els que ens haurien agradat”, i ha lamentat la baixa participació. En aquest sentit, ha dit que toca reflexionar “què estan fent malament” els partits polítics a l’hora d’explicar la importància de les polítiques europees perquè la participació hagi disminuït.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari