Per què el ‘Barçagate’ s’ha convertit en una llauna mediàtica?

Josep Maria Bartomeu

El Barçagate, definitivament, s’ha convertit en una llauna mediàtica en el qual el programa Què t’hi jugues? de la SER Catalunya i els Mossos d’Esquadra, si més no un sector alineat amb la causa laportista, continuen obstinats a mantenir viva, ara ja de manera patètica, tres anys després, una instrucció que segueix sense trobar el menor indici que l’expresident Josep Maria Bartomeu tingués la menor implicació en l’enviament d’una sèrie de tuits sobre determinats personatges de l’entorn blaugrana. Molt menys s’han trobat vinculacions de l’empresa de serveis Nicestream amb una campanya pagada amb diners del club a favor de la imatge reputacional de Bartomeu, més que res perquè ni els Mossos en els seus fantasiosos informes i actuacions prospectives han pogut identificar els materials periodístics o digitals que la sustentin. Amb prou feines algú escrivia o produïa continguts a favor d’un president que, precisament, va ser objectiu i víctima de l’aparell laportista amb el suport del govern de la Generalitat i de les principals organitzacions independentistes.

Però, com el Barçagate va ser des del principi organitzat per avivar i mantenir entre el barcelonisme aquest odi al passat que, encara avui, tres anys després de la victòria electoral de Joan Laporta, es continua emprant per a justificar les atrocitats de la junta i el saqueig del club, no podia deixar de donar-li un cop de mà a la presidència en una setmana tan adversa en la qual Laporta ha alimentat el foc de la polèmica entorn de Xavi per a tapar l’avalgate, escandalós episodi que ha posat al descobert el tipus de gestió interna que s’oculta als socis.

El granet de sorra del servil espai de la SER va consistir a recórrer, en la seva desesperació, a reciclar el bolcat d’uns whatsapps en els quals un parell d’executius de l’època celebren, reenvien i intenten fomentar una sèrie de missatges de defensa de la gestió de la junta i de contingut crític amb Víctor Font, que, a diferència d’ara, estava permanentment en els mitjans realitzant una oposició activa contra Bartomeu mancant més de dos anys per a les eleccions. Reprovables o no pel seu contingut, no demostren que aquests missatges fossin el resultat d’una trama a través de Nicestream finançada amb diners del club, només que alguns executius intentaven fomentar entre els seus entorns personals favorables, alguns penyistes entre ells, la circulació de tuits contra l’onada crítica de l’altre costat de l’oposició, desbordantment majoritària.

El pitjor d’aquesta notícia, enmig del terratrèmol Xavi, és que aquesta és la segona vegada que es ressusciten els mateixos documents, perquè ja van ser utilitzats per a un altre dels moments de dificultat de Laporta mesos arrere. Informació que, còmicament, es va tancar amb l’habitual frase amenaçadora: “Mossos continua amb el bolcat dels aparells confiscats (mòbils i discos durs) a la recerca de nous indicis”, com si no haguessin rebuscat obsessivament tots aquests anys, fins i tot saltant-se la llei. A només dos mesos perquè es tanqui la instrucció sense l’informe principal sobre la causa -encara pendent-, els Mossos i la SER es repeteixen sense que, d’altra banda, les novetats serveixin per a llevar el focus de les altres mogudes de l’actualitat.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari