A qui acusa ara Junts de les fortes retallades de 2011?

Andreu Mas-Colell
Andreu Mas-Colell

A Andreu Mas-Colell. El veterà polític va ser conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat (2010-2016) durant les fortes retallades que el govern de Convergència i Unió (CiU) d’Artur Mas va impulsar. El 2011, principalment, va ser l’any de les retallades. La crisi econòmica i les exigències de Brussel·les es van traduir en una retallada del 10% dels pressupostos del Govern, 2.600 milions d’euros. Els sectors més afectats van ser el sanitari, l’educatiu i l’atenció social. D’allò ha plorat i encara plora el país, però fins fa poc l’hereva de CiU, Junts, esquivava el tema i no volia fer sang, però sembla que la història ha canviat. Ara ja han trobat el culpable perfecte.

El gest de Mas-Colell la passada campanya del 12-M, apadrinant la candidatura del president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, va ser la gota que va vessar el got. Aquella “traïció”, com l’anomena Junts a les xarxes socials, va merèixer la resposta de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que llavors afirmava: “No deixa de ser curiós que l’autor intel·lectual de les retallades d’aquest país, Andreu Mas-Colell, fos el padrí de la presentació del candidat d’ERC a les eleccions”.

Ara que Puigdemont es postula a la investidura, amb l’objectiu, prou complicat, de recuperar la presidència, Mas-Colell li torna la passada plantofada i en un article a La Vanguardia instava dimarts a ERC a facilitar la investidura del candidat del PSC i guanyador de les passades eleccions, Salvador Illa. No cal dir que el nou gest de l’exconseller tampoc ha agradat a Puigdemont ni a la seva bancada que, una vegada més, aprofiten les xarxes socials per recordar que Mas-Colell és “míster retallades”…

(Visited 248 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari