Els estudiants qualifiquen de “victòria històrica” el trencament de la UB amb Israel i aixecaran l’acampada divendres

Els participants en la protesta treballen amb sindicats per convocar una vaga general en suport de Palestina el juny

Acampada al claustre de la UB

Els estudiants que van acampar a la Universitat de Barcelona (UB) en suport de Palestina han anunciat que aixecaran la protesta a l’edifici històric aquest divendres a la tarda, 19 dies després d’haver-la iniciat.

En un manifest que han llegit aquest dijous en roda de premsa, els estudiants han anunciat que posen fi a l’acampada per “fer un pas en la lluita”, després que el consell de govern de la UB aprovés aquest dimecres trencar relacions i no establir nous convenis amb institucions d’Israel.

Els participants en l’acampada han qualificat la decisió de “victòria històrica” i han considerat que marca “un precedent” per a la resta d’universitats. A més, han anunciat que estan treballant amb sindicats per convocar una vaga general aquest mes de juny.

“Ens volien convèncer que la nostra protesta no tindria cap efecte, però no hem cedit a les amenaces i hem demostrat que res de tot això era cert”, han comunicat els acampats, que han demanat que el grup de treball establert pel consell de govern per fer efectius els compromisos adquirits estigui format per quatre membres designats per l’equip de govern de la UB i quatre membres escollits per l’acampada i els col·lectius impulsors de la moció.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari