La inflació puja dues dècimes a l’abril fins al 3,3% impulsada per l’habitatge i l’alimentació

En el conjunt d'Espanya, l'IPC creix una dècima i també arriba al 3,3%

Un supermercat (Alexa-Pixabay)

La inflació va pujar dues dècimes a Catalunya a l’abril i la variació anual es va situar en el 3,3% per l’impuls del preu de l’habitatge i l’alimentació, segons ha informat aquest dimarts l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Concretament, el preu de l’habitatge va experimentar un increment del 3,9% a Catalunya durant el mes passat, quasi tres punts més que al març, mentre que els aliments i les begudes no alcohòliques van augmentar un 4,1% davant el 3,9% del març, recull l’ACN. També destaca l’augment dels restaurants i hotels, amb un 4,2%, tot i que baixa sis dècimes en comparació al març.

En el conjunt ‘Espanya, l’IPC es va situar en el 3,3%, una dècima més que la dada registrada al març, i la inflació subjacent, en el 2,9%, quatre dècimes menys.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari