El PSC de Salvador Illa guanya les eleccions i l’independentisme no suma

Juns supera ERC, que pateix una forta davallada; les esquerres sumen majoria absoluta

Salvador Illa

El PSC de Salvador Illa guanya amb claredat les eleccions del 12-M amb 42 escons i Junts+ de Carles Puigdemont se situa en segona posició amb 35 diputats, 15 diputats per sobre d’ERC. La candidatura de Pere Aragonès cau fins als 20, 13 menys que els que va aconseguir en les últimes eleccions al Parlament del 2021.

PPC (15) se situa en quarta posició pujant 12 escons. Mentre que Vox es manté amb els 11 del 2021. Comuns Sumar amb 6 diputats en perd 2 i la CUP se situa amb 4, perdent-ne 5. Aliança Catalana entra al Parlament amb 2 escons i Cs desapareix del Parlament.

Els partits independentistes no sumen i les esquerres, PSC (42), ERC (20) i Comuns (6) arriben a la majoria absoluta del Parlament de Catalunya, situada en 68 diputats.

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari