CaixaBank amplia la seva presència a 85 noves poblacions rurals espanyoles

Oficina de la Caixa

CaixaBank ha estès la seva presència durant el primer trimestre del 2024 a 85 noves poblacions rurals espanyoles, en les quals fins ara no existia accés a serveis financers de cap entitat. Amb això, l’entitat amplia la presència de la seva xarxa a un total de 3.142 localitats a Espanya, bé mitjançant la seva xarxa d’oficines o a través del desplegament de ofimòbils i la instal·lació de caixers rurals.

Concretament, entre gener i març del 2024, CaixaBank ha aconseguit el total de 798 poblacions cobertes per les rutes de les seves ofimòbils, gràcies a les quals clients i no clients de l’entitat poden efectuar les operacions bancàries més habituals, com retirar efectiu, fer ingressos i pagar rebuts i impostos. En total, CaixaBank disposa actualment de 18 ofimòbils, amb les quals presta servei en localitats en les quals resideixen més de 335.000 persones.

Així mateix, suma al voltant de 340 petites poblacions amb accés a serveis financers a través de terminals autoservei.

A tot això cal sumar l’àmplia xarxa comercial de CaixaBank, la major del sector bancari a Espanya, amb prop de 4.000 oficines i presència en 2.233 municipis, la qual cosa dona cobertura al 92% de la població del país. La capil·laritat de la xarxa s’estén també a l’àmbit rural: un total de 1.835 oficines i finestretes (xifra equivalent al 45% de la xarxa total de CaixaBank) es troba en poblacions de menys de 10.000 habitants, de les quals al voltant de 230, se situen en municipis de menys de 1.000 habitants. En un total de 458 d’aquests nuclis, CaixaBank és actualment l’única entitat present.

Compromís amb la inclusió financera

CaixaBank està fermament compromesa amb el suport a la inclusió financera i el desenvolupament d’iniciatives que facilitin l’accés a serveis financers adequats per tota la població. Amb la xarxa de sucursals més extensa d’Espanya i una profunda vocació social, CaixaBank exerceix un paper crucial a acostar els serveis bancaris a tota la població, incloent-hi col·lectius vulnerables i àrees rurals.

Des del 2022, la cobertura de la xarxa de serveis financers de CaixaBank s’ha ampliat a un total de 484 nous municipis de zones rurals, en els quals l’entitat no tenia presència fins a aquest moment i dels quals 90 estaven identificats, d’acord amb l’ “Informe sobre la Inclusió Financera a Espanya”, com a llocs amb una concentració de població superior a 500 habitants i sense accés a serveis financers. En el marc dels esforços del conjunt del sector bancari a Espanya, CaixaBank, ha cobert gairebé el 40% del total d’aquestes poblacions.

Així mateix, el compromís de CaixaBank amb la inclusió es reflecteix en iniciatives com el suport al desenvolupament econòmic rural , les mesures per la millora de l’atenció a les persones grans, la creació de serveis financers específics per col·lectius vulnerables i l’educació en ciberseguretat i prevenció del frau.

Recentment, CaixaBank ha estat reconegut com a “Millor Banc del Món pel seu Suport a la Societat 2024” en els Sustainable Finance Awards , organitzats per la revista estatunidenca Global Finance, la qual cosa ratifica a l’entitat com un referent internacional en sostenibilitat i contribució social.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari