Absolen l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

La jutgessa també descarta la culpabilitat dels excaps de la Policia Municipal i d'Urbanisme a la peça 33 del cas Mercuri

L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, arribant als jutjats de Sabadell amb un dels seus fills (ACN)

La titular del Jutjat penal número 2 de Sabadell ha absolt l’exalcalde de la ciutat Manuel Bustos; l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran; i l’excap d’Urbanisme, Manuel Somoza; en el cas de suposat suborn en benefici del portaveu del PP l’any 2010, Jordi Soriano.

Es tracta de la sentència de la peça 33 del cas Mercuri, en què s’investigava una gestió per silenciar un empresari en una reunió. A l’octubre se’ls va jutjar per presumptament haver intentat dissuadir l’empresari de tirar endavant una denúncia contra el líder popular d’aquella època. Ara, la jutgessa ha conclòs que els tres acusats podrien haver investigat els fets “amb més entusiasme”, però diu que no hi ha proves suficients per condemnar-los per omissió de persecució de delictes, difon l’ACN.

Els fets es remunten al 3 de juny de 2010, quan Bustos, Somoza i Duran es van reunir a l’Ajuntament de Sabadell amb un empresari que hauria assegurat que podia abocar terra en una zona de la ciutat on no tenia permís per fer-ho. Concretament, l’empresari hauria respost amb estirabots als responsables de l’espai quan li van comunicar que no podia fer-ho, assegurant que tenia contactes a l’Ajuntament, que hi “tenia mà”, i que s’acabaria sortint amb la seva.

Els inspectors van obrir un expedient per aquells abocaments sense llicència. Un cop li va arribar la situació a Bustos, segons l’escrit de Fiscalia, l’alcalde hauria traslladat aquestes dades al cap de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, Manuel Somoza, amb qui hauria acordat, segons el fiscal, “silenciar els fets” i no emprendre cap actuació que permetés investigar i perseguir el suposat delicte.

La jutgessa, en canvi, no ha considerat provada la comissió dels fets per part dels acusats en “no haver-se practicat prova de càrrec suficient que desvirtuï la presumpció d’innocència”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari