Illa proposa fer unitats especialitzades dels Mossos per a ocupacions il·legals, màfies i multireincidents

El candidat del PSC promet posar al carrer 570 agents més a l'any durant la legislatura si és president

Salvador Illa

El candidat del PSC al 12-M, Salvador Illa, ha proposat aquest dijous que els Mossos d’Esquadra creïn unitats especialitzades per als “punts més conflictius de la seguretat als llocs on tenen més incidència”. En una entrevista a RAC1, Illa ha explicat que si és president de la Generalitat després de les eleccions, vol impulsar que el cos policial tingui unitat “d’acció directa” per lluitar contra “les màfies o la multireincidència” i un “pla de xoc contra les ocupacions il·legals”.

Salvador Illa, a més, s’ha compromès a crear una “comissaria general de la dona” per a lluitar contra els delictes de violència sexual i masclista, i ha promès que si és president posarà “al carrer 570 mossos més cada any de la legislatura”.

D’altra banda, i preguntat sobre si el cas Koldo pot esquitxar-lo per haver estat ministre de Sanitat mentre es produïen les compres de mascaretes amb presumptes comissions il·legals en altres ministeris, Illa ha assegurat estar “molt tranquil” i disposat a “respondre tot el que es pregunti” a les comissions d’investigació del Congrés i el Senat de dilluns i dimecres vinent.

En aquest sentit, Illa ha remarcat que “hi ha gent que vol enfangar des del principi i per més explicacions que es donin, ho seguiran fent”. El candidat del PSC manté que ni ell “ni cap persona del seu equip ha comès cap irregularitat”.

Illa també ha considerat que la llei d’amnistia aprovada al Congrés dels Diputats i negociada pels socialistes i els independentistes no li passarà factura electoral el 12-M. “Al contrari”, ha dit, tot afegint que és una norma “que normalitza institucionalment el que aquí està normalitzat”. “És el que s’havia de fer”, ha sentenciat.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari