Per què l’excupaire Mireia Boya s’ha convertit en objecte de crítiques de l’independentisme?

L'exdiputada de la CUP i actual directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Mireia Boya (Govern)

L’exdiputada de la CUP i actual directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Mireia Boya, ha rebut diverses crítiques a la xarxa social X després d’haver anunciat la seva baixa de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La decisió de Boya ha arribat arran de la convocatòria d’un acte electoral per part de la secció local de Sabadell de l’entitat independentista, Sabadell per la Independència (SBDxI), que havia de comptar amb la participació d’Aliança Catalana.

“Acabo de donar-me de baixa de l’Assemblea. Donar veu a l’extrema dreta, racista i xenòfoba, és lamentable, perillós i contrari als valors de llibertat que molts defensem”, ha publicat l’excupaire a X, unes paraules que han suscitat les crítiques de diversos independentistes, entre els quals hi ha coneguts personatges com el mosso i exmembre de l’Assemblea de Representants del Consell de la República Albert Donaire, i Anthony Sànchez, exdirigent de Joves Junts.

“Tu només defenses els valors de la teva butxaca”, ha retret Donaire a Boya. Per la seva banda, Sànchez ha comentat que “vulnerar la llibertat d’expressió de qui no pensa com tu justificant-ho amb etiquetes falses i estigmatitzadores és una clara agressió als drets humans”, i ha etzibat a l’excupaire: “Aplica’t les teves lliçons, ésser de llum”.

L’acte de SBDxI, que contemplava un cicle de xerrades amb diferents partits independentistes, s’ha acabat cancel·lant després que el secretariat nacional de l’ANC, que divendres va expressar el seu malestar pel programa, hagi comunicat a l’auditori on s’havia de fer l’esdeveniment que no pagarien el cost del lloguer de l’espai.

(Visited 400 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari