La inflació puja quatre dècimes al març a Catalunya per l’encariment de la llum i els carburants

L'IPC subjacent es manté i els aliments continuen la tendència a la baixa

Torres elèctriques

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha crescut quatre dècimes al març a Catalunya fins a un 3,1% més que l’any passat, un increment provocat sobretot per l’encariment de la llum i els carburants, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En comparació amb el mes anterior, l’IPC s’ha incrementat un 0,9%, mentre que en el conjunt d’Espanya, ha escalat fins al 3,2% interanual i el 0,8% mensual.

La taxa anual de la inflació subjacent, que no té en compte els preus més volàtils, s’ha mantingut en el 3,4% a Catalunya. Els aliments, en concret, s’han situat en preus un 3,9% més alts que fa un any, una xifra vuit dècimes inferior a la del febrer i que, això sí, manté la tendència a la baixa dels últims mesos.

Aquest març ha estat el primer mes que l’IVA de la llum ha tornat al 21% i ha deixat de ser reduït.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari