Esdevé ferma la sanció de 10.000 euros de la Generalitat a Orriols per declaracions sobre la immigració

L'alcaldessa de Ripoll, un cop rebutjades les seves al·legacions, només pot presentar un recurs d'alçada

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, al despatx (ACN)

La sanció de 10.000 euros imposada per la Generalitat a l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, per unes declaracions a 8TV sobre immigració, ha esdevingut ferma. El Departament d’Igualtat i Feminismes ha rebutjat les al·legacions d’Orriols, que ara només té l’opció de presentar recurs d’alçada, difon l’ACN.

La sanció es basa en la Llei d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, aprovada el 2020 pel Parlament per unanimitat. Fonts d’Igualtat i Feminismes han remarcat a l’ACN que el govern català s’assegura que la llei es compleixi, i que l’alcaldessa de Ripoll va cometre una infracció de caràcter greu de la llei, que es pot sancionar amb una multa d’entre 10.001 i 40.000 euros.

Orriols, en un debat amb el politòleg Ramón Cotarelo, va afirmar que els musulmans eren colonitzadors i relacionava l’islam amb “violacions en grup, mutilacions genitals, matrimonis forçats”, i amb la misogínia i l’homofòbia.

“Avui ERC ha guanyat el vot de molts musulmans establerts a Catalunya. Espero que alhora hagi perdut el vot de molts catalans”, ha manifestat aquest dijous a la xarxa X l’alcaldessa de Ripoll i candidata d’Aliança Catalana el 12-M com a reacció al fet que la sanció sigui ferma.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari