Albiach insta la CUP, el PSC i ERC “a arribar a un acord i conjurar-se” per formar un govern progressista

La candidata de Comuns Sumar descarta facilitar un govern de Junts

La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, al programa 'Cafè d'idees'

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes del 12-M, Jéssica Albiach, ha fet una crida a les forces d’esquerres perquè es comprometin a pactar després dels comicis i formar així un govern progressista a la Generalitat de Catalunya. “Insto la CUP, el PSC i ERC a arribar a un acord i a conjurar-nos per dir que el pròxim govern que tingui Catalunya serà progressista”, ha manifestat Albiach en una entrevista al programa Cafè d’idees de RTVE.

La cap de llista dels comuns ha evitat respondre clarament si donaria el seu suport a socialistes i republicans, però ha assenyalat que defensen “un model força semblant”. En aquest sentit, ha avisat que els acords postelectorals dependran dels “continguts” i de si s’arriba a un acord de govern, i ha descartat facilitar un govern de Junts.

“Hem demostrat que som l’esquerra que sap pactar, però també som l’esquerra que sap plantar-se”, ha assenyalat Albiach, que ha subratllat que “tothom qui vulgui arribar a acords amb els comuns ha de saber dues coses: els nostres vots no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d’Europa i posarem al cor del govern el dret a l’habitatge, a l’educació, la sanitat pública i una transició ecològica justa”.

Preguntada per si es penedeix del rebuig dels comuns als pressupostos de la Generalitat d’aquest 2024, fet que va desembocar en la convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya, la candidata de Comuns Sumar ha dit que no perquè “ERC volia eleccions i els pressupostos eren secundaris”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari