ERC rebutja posar terminis a la votació d’un referèndum

La portaveu, Raquel Sans, defensa aplicar un "cordó sanitari" a Aliança Catalana si entren al Parlament

Raquel Sans

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha dit aquest divendres que “no volen posar terminis” a la celebració del referèndum plantejat pel president català, Pere Aragonès, “perquè no és una qüestió de temps, sinó d’acumulació de forces”.

En una entrevista al Cafè d’idees, de RTVE, Sans ha assenyalat que “el repte d’ERC i de l’independentisme hauria de ser l’acumulació de forces i de suports necessaris perquè aquest referèndum sigui inevitable”, i ha afegit que per això han de ser presents a l’àrea metropolitana.

D’altra banda, la portaveu republicana ha defensat l’aplicació d’un “cordó sanitari” a Aliança Catalana si aquest partit ultranacionalista aconsegueix representació al Parlament el 12-M. Sans ha insistit que l’extrema dreta “espanyola i catalana “és un “límit” per a ERC l’endemà que el candidat del PSC, Salvador Illa, advoqués per ampliar a Aliança Catalana el veto que es va fer contra Vox el 2021 de cara als pactes postelectorals.

Sans, d’altra banda, ha lamentat que Illa considerés la proposta d’Aragonès de dedicar una conselleria exclusivament a la llengua catalana, i l’ha acusat d’un “menysteniment per la llengua”. “Demostra molt poca sensibilitat i molt poca responsabilitat de país vers un repte de país que tenim”, ha expressat.

Sobre propostes d’Aragonès com aquestes , ha reconegut que són “electorals”, però ha defensat que també són “de país i de govern”. I quant a la unilateralitat defensada per Junts, Sans ha demanat “responsabilitat”. “Estan molt bé les proclames en campanya de jo vindré i ho faré millor, però com? Com es concreta?”, ha preguntat al partit de Carles Puigdemont.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari