Comença la campanya electoral de les eleccions autonòmiques basques

Les enquestes indiquen que el PNB i EH Bildu es disputaran el primer lloc com a força més votada

El ple del Parlament basc (@PVasco_EuskoL)

La campanya per a les eleccions al Parlament basc del pròxim 21 d’abril ha arrencat aquesta passada mitjanit, i tots els partits han participat en la tradicional enganxada de cartells arreu del territori. Segons indiquen les enquestes, es tracta d’uns comicis ben ajustats entre el PNB, que ha governat sempre en democràcia al País Basc excepte durant tres anys, i EH Bildu, que li disputa per primera vegada el lloc de la força més votada.

De fet, el CIS reflecteix aquesta igualtat i atorga 30-31 escons al PNB i 28-29 als abertzales. La clau de la governabilitat sembla que estaria en mans dels socialistes (PSE), que obtindrien 10-11 escons, mentre que el PP aconseguiria només entre 5 i 6 representants. Podemos i Sumar mantindrien una pugna per entrar per la mínima al Parlament basc, i el CIS els atorga, respectivament, entre 0 i 1 representant i entre 0 i 2.

Una altra particularitat d’aquestes eleccions és que les formacions han renovat els seus candidats. Per part del PNB, encapçala la llista Imanol Pradales; a EH Bildu, el cap de llista és Pello Otxandiano; per part dels socialistes, hi ha Eneko Andueza; dels populars, el número u és Javier de Andrés; a Podemos, repeteix Miren Gorrotxategi; a Sumar, s’estrena Alba García; i a Vox repeteix Amaia Martínez.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari