Tres dies de dol a Amposta per l’assassinat masclista d’una dona a mans de la seva exparella

L'home detingut, de 47 anys, tenia una ordre d'allunyament de la víctima, amb qui mantenia una relació tòxica

Imatge de l'exterior de l'edifici del carrer Xile d'Amposta on s'ha trobat el cos de la dona assassinada per la seva exparella (ACN)

L’Ajuntament d’Amposta (Montsià) ha decretat tres dies de dol al municipi per l’assassinat masclista d’una dona de 34 anys que ha mort a mans de la seva exparella. El consistori ha condemnat el crim i ha convocat un minut de silenci a les set de la tarda d’aquest dimarts per rebutjar l’assassinat. Fonts properes a la investigació han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el cadàver de la víctima ha aparegut esquarterat, amb unes parts a l’interior del pis, situat al carrer Xile, i altres en contenidors que els Mossos d’Esquadra han precintat i custodiat. Es creu que la dona hauria pogut morir fa dies, fins i tot una setmana.

Segons les mateixes fonts, va ser un amic del presumpte assassí qui va avisar del que havia passat la Policia Local, que va localitzar l’home -de 47 anys- deambulant per la ciutat i el va detenir. Ell ja tenia un historial d’agressions cap a la dona, que en una ocasió s’havia intentat defensar de l’ara detingut amb un ganivet amb el qual l’hauria arribat a apunyalar. Va ser arran d’aquesta baralla que se li va imposar l’ordre d’allunyament. Ambdós tenien una relació tòxica i des dels cossos policials s’havia ofert ajuda a l’agredida.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Terres de l’Ebre s’ha fet càrrec de la investigació i l’autoritat judicial n’ha decretat el secret d’actuacions. Pel que fa a l’Ajuntament d’Amposta, a banda de la suspensió de tots els actes públics previstos per a aquests tres dies, també s’ha convocat una Junta de Portaveus Extraordinària a la una del migdia d’aquest dimarts.

La darrera víctima per violència masclista a la capital del Montsià va ser l’any 2014. Amb l’assassinat d’aquesta darrera dona, ja són sis els feminicidis a Catalunya aquest 2024, segons el recompte del Departament d’Igualtat i Feminismes. Per la seva banda, Mossos afirma que la víctima d’Amposta és la tercera morta per violència masclista en l’àmbit de la parella des de principis d’any a Catalunya.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari