La Unió Europea reclama a Israel una investigació “urgent” per l’atac a l’ONG World Central Kitchen

Josep Borrell: "Malgrat les demandes de protegir civils i treballadors humanitaris, veiem noves víctimes innocents"

Josep Borrell

L’alt representant per a la política exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha condemnat l’atac per part de l’exèrcit israelià a Gaza contra l’ONG World Central Kitchen, l’organització del xef José Andrés. Borrell ha demanat una investigació “urgent” dels fets. “Malgrat les demandes de protegir civils i treballadors humanitaris, veiem noves víctimes innocents”, ha lamentat en un missatge a X.

En aquest sentit, ha subratllat que la resolució del Consell de Seguretat de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) -que aposta per un alto el foc immediat, un accés sense restriccions a la Franja d’ajuda humanitària i una major protecció dels civils- s’ha d’implementar “de forma immediata”.

En la mateixa línia s’ha expressat l’eurocomissari per a la Gestió de Crisi, Janez Lenarcic, qui ha condemnat el que és “un atac més” sobre el personal d’organitzacions humanitàries a Gaza. “Cal aturar-ho; ara”, ha escrit a X, acompanyant el missatge d’una petició d’alto el foc a la zona.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari