Manifestació aquest dijous a Mont-roig contra la planta de bateries de Lotte

Entitats i plataformes tenen previst tallar la circulació a l'N-340 entre les tres de la tarda i les vuit del vespre

    Pancartes en contra de la implantació de la planta de Lotte a Mont-roig del Camp (ACN)

    Salvem Mont-roig i GEPEC– EdC, han convocat una concentració de protesta aquest dijous a la tarda a Mont-roig del Camp (Baix Camp) amb el suport d’entitats com Stop Creuers Tarragona, Aturem Hard Rock, Revolta Pagesa i Cel Net per mostrar el seu rebuig a la planta de bateries de Lotte que s’ubicarà al municipi tarragoní. Els manifestants tenen previst tallar el trànsit al municipi, a l’altura de la rotonda de l’N-340 de Mont-roig Bahia – La Pixerota, i la concentració començarà a les tres de la tarda i s’allargarà fins a les vuit del vespre.

    Sota el lema “Benvingut/da a les teves últimes vacances”, els convocants de la manifestació protestaran contra la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i la compravenda dels terrenys del sector SUD-4, els Comellarets, on es construirà la planta de Lotte d’elecfoil, una mena de làmines de coure essencials en la fabricació de bateries elèctriques. Les entitats convocants denuncien una “manca de responsabilitat i transparència” i mostren la seva preocupació per “la falta d’un estudi d’impacte mediambiental i paisatgístic” en el que consideren que serà “un macroprojecte i nou polígon industrial al Camp de Tarragona”.

    A l’Ajuntament de Mont-roig del Camp li reclamen informació sobre “les mesures previstes per al tractament de residus com els metalls pesants i l’àcid sulfúric” i sobre la possibilitat d’incloure el municipi al Pla d’Acció Especial per la Qualitat de l’Aire (PLASEQTA). D’altra banda, les entitats rebutgen que la gestió de l’aigua en plena sequera “prioritza els interessos econòmics” deixant “al marge” els petits agricultors i ramaders.

    Amb la protesta, es vol aprofitar l’arribada de turistes al municipi i a la zona per “alertar-los i informar-los” de les “conseqüències de la construcció de la fàbrica química Lotte”, que creuen que també posa “en risc” els càmpings de la zona.

    (Visited 68 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari