Els sindicats de presons convoquen vaga el 26 d’abril i l’11 de maig a Catalunya

El relleu del director de Mas d'Enric s'interpreta com el sacrifici d'un "peó" per "preservar" Ubasart i Calderó

    Foguera en una protesta dels funcionaris de presons (ACN, Àlex Recolons)

    Els sindicats dels treballadors de les presons han convocat vaga per al 26 d’abril i per a l’11 de maig coincidint amb l’inici de la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig i amb la jornada de reflexió. CSIF, Intersindical, ACAIP, UGT, IAC-CATAC i CCOO consideren que el relleu del director de la presó Mas d’Enric anunciat aquest dimecres equival al sacrifici d’un “peó” per “protegir figures més rellevants”.

    En aquest sentit, els representants dels treballadors de presons lamenten que l’estratègia “evidencia que els objectius electorals semblen tenir prioritat per damunt de la voluntat del Govern de resoldre el conflicte”. Per això, reiteren que la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, continuen sent interlocutors no vàlids i insisteixen en la seva dimissió.

    Tot i això, els sindicats opinen en un comunicat conjunt que l’anunci del relleu del director de Mas d’Enric indica, també, que l’escenari “podria estar canviant”. En aquest sentit, consideren que la mesura “suposa un reconeixement públic” de l’executiu català que el Departament de Justícia “ha d’assumir la seva responsabilitat”.

    Per tot plegat els sindicats consideren que “es poden donar els condicionants” per obrir vies de contacte amb “representants vàlids de l’administració” amb l’objectiu d’aconseguir “l’assumpció de responsabilitats” i la consecució de mesures de seguretat per “garantir” la integritat física, la vida i la millora de les condicions de treball del personal penitenciari.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari