La Guàrdia Civil deté un jove a Barcelona com a presumpte membre de Daesh

L'arrestat mostrava suport a l'organització terrorista per internet, tenia connexions internacionals i difonia informació sobre explosius

Imatge de la detenció per part d'agents de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un jove per la seva presumpta pertinença a l’organització terrorista Daesh (Estat Islàmic), segons ha informat el cos policial aquest dimarts. L’operació es va iniciar l’any passat, quan els agents van detectar un noi que s’estava radicalitzant i utilitzava plataformes de missatgeria instantània encriptades per mostrar el seu suport a favor de Daesh, difon l’ACN.

A través dels seus perfils difonia i traduïa abundant contingut gihadista sobre activitats terroristes portades a terme en diferents escenaris, i sobre material per a la fabricació d’explosius. Els investigadors han acreditat que l’activitat del detingut des dels seus perfils estava planificada d’una forma coherent i coordinada amb una clara vocació de guanyar adeptes i aconseguir un suport real i efectiu per a Daesh.

A més, la Guàrdia Civil ha constatat que seguia unes estrictes mesures de seguretat en les seves comunicacions, usant eines que li permetien mantenir l’anonimat a les xarxes i operar clandestinament, i també criptomonedes, per la qual cosa els invesitadors no descarten la seva vinculació amb el finançament del terrorisme.

El cos policial, així mateix, ha detectat connexions internacionals amb altres simpatitzant de la causa gihadista en països de diferents continents per a proporcionar-los formació i capacitació terrorista, i se li han trobat connexions amb gihadistes detinguts recentment al Canadà i a Suècia, recull també l’ACN.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari