PSOE i ERC pacten no reunir la taula de negociació de governs fins després del cicle electoral

Els dos partits coincideixen que no té sentit forçar la trobada a les portes de les eleccions catalanes i europees

Pedro Sánchez i Pere Aragonès

PSOE i ERC han pactat no reunir la taula de negociació dels dos governs fins després del cicle electoral, marcat per les eleccions al Parlament del 12-M i les europees del 9-J. Tal com ha pogut saber l’ACN, tant el govern de la Generalitat com al govern central coincideixen que no té sentit forçar ara una trobada d’aquest òrgan de negociació bilateral, en plena precampanya.

L’acord signat entre PSOE i ERC per investir el socialista Pedro Sánchez inclou que la taula s’havia de tornar a reunir abans que acabés el primer trimestre del 2024 , és a dir, la setmana que ve com a tard. Des de la Generalitat insisteixen que no volen cap reunió que només sigui “una foto”, i que ara mateix no hi ha cap acord tangible nou, un cop aprovada la llei d’amnistia.

Posteriorment, en un comunicat conjunt del PSOE i ERC, les dues formacions han assenyalat que s’han reunit de forma “discreta i periòdica” per avançar en la situació política des de l’acord d’investidura. I remarquen que les reunions s’han fet amb un “mecanisme internacional” que té les funcions d’acompanyar, verificar i fer el seguiment de tot el procés de negociació.

Pel que fa a la suspensió de la reunió pública de la taula de diàleg entre els dos governs prevista per a aquest trimestre, els dos partits afirmen que en anteriors convocatòries electorals també s’havia suspès.

“Tots els actors implicats aposten pel diàleg i la negociació continua com a forma per trobar una solució política”, conclou el comunicat conjunt.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari