Treballadors de presons exigeixen les dimissions d’Ubasart i Calderó a les portes del Parlament

UGT avisa que fins que no hi hagi cessaments, no tornaran a seure a negociar

    Un cartell reivindica les dimissions de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó (ACN)

    Prop d’un centenar de treballadors penitenciaris s’ha concentrat aquest dijous a les portes del Parlament de Catalunya des de les vuit del matí per exigir les dimissions de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, que compareixen aquest matí a la cambra catalana. Els treballadors han escridassat Ubasart quan la consellera ha arribat al Parlament i l’han titllat “d’assassina”.

    Xavier Martínez, portaveu d’UGT presons, el sindicat majoritari, ha dit en declaracions als mitjans que esperen que des de la conselleria “recapacitin” i ha alertat que les protestes seguiran “allà on calguin” si no hi ha les dimissions que reclamen. El sindicalista ha lamentat que vuit dies després de l’assassinat de la Núria, la cuinera morta a la presó de Mas d’Enric en mans d’un intern, ningú hagi dimitit ni hagi estat destituït, i ho ha considerat “inacceptable”. De fet, els treballadors de presons esperen que Ubasart faci un anunci en aquesta línia i ha avisat que si no hi ha dimissions continuaran amb les reivindicacions.

    Martínez ha admès que la normalitat a les presons és “necessària”, però ha afegit que perquè això passi abans cal que s’assumeixin responsabilitats. “Han de fer un pas al costat”, ha insistit, tot apuntant que serà llavors quan s’asseuran a negociar. Sobre la trobada d’aquest dimecres amb la vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà, el portaveu d’UGT ha deixat clar que en cap cas va ser una reunió, sinó “una trobada” on van assistir “només per reiterar les exigències”. Així, ha deixat clar que no hi haurà cap altra fins que no hi hagi dimissions.

    (Visited 83 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari