Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava competències als Mossos

El conseller d’Interior acusa el PSC de fer “partidisme” i “jugar” amb la seguretat per motius electorals

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN)

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, s’ha mostrat molt crític amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per haver cancel·lat “unilateralment” la Junta de Seguretat de Catalunya prevista per la setmana vinent. En una entrevista a l’ACN, el conseller ha vinculat la decisió a l’avançament electoral a Catalunya i a interessos “partidistes” del PSC, i ha detallat que la reunió havia de servir per definir un augment de competències dels Mossos d’Esquadra al port i l’aeroport i també en matèria de medi ambient.

Les juntes de seguretat de Catalunya són presidides pel president de la Generalitat i pel ministre de l’Interior i, com ha recordat el conseller, des del 2018 només s’han celebrat dues trobades d’aquestes característiques. De fet, ha destacat que la reunió prevista pel pròxim dilluns era la culminació d’un procés de treball i negociació de mesos: “S’hi havien de concretar moltes coses rellevants per a la seguretat del país i tinc la completa convicció que tot respon a una decisió partidista motivada pel PSC”, ha expressat.

Elena ha acusat el PSC i el seu líder, Salvador Illa, de prioritzar els interessos de partit per damunt dels del conjunt de la ciutadania de Catalunya, i ha assenyalat que “utilitzar la seguretat com una arma de partit és molt perillós, negatiu i contraproduent”. En aquest sentit, ha lamentat que tot el que s’havia treballat s’aturi per les reticències dels socialistes a què es faci visible el que podria ser interpretat com un èxit pel govern català.

A més, s’ha mostrat convençut que aquesta no és una decisió “volguda pel ministeri”, perquè “fins fa cinc dies es mantenien les negociacions”, i ha demanat a Grande-Marlaska que “prescindeixi de l’interès electoral d’un partit polític a Catalunya i posi per sobre els interessos col·lectius”, tot convidant-lo a mantenir en agenda la Junta de Seguretat.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari