Un enfrontament entre presos acaba amb quatre funcionaris ferits a la presó de Ponent

El sindicat CSIF denuncia que la baralla hauria començat quan els interns baixaven de les cel·les

Concentració davant de la presó de Ponent - Foto: ACN, Alba Mor

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que un enfrontament entre diversos presos al centre penitenciari de Ponent, aquest dimarts, ha acabat amb l’agressió a quatre funcionaris que van haver de ser traslladats a la mútua per ser atesos de diverses lesions.

Segons han avançat els diaris Segre i La Mañana, i ha comunicat aquest dimecres el sindicat, la baralla va començar al matí, quan els presos baixaven de les seves cel·les i els funcionaris van haver d’intervenir per separar-los i aïllar-ne tres. A la tarda, al mateix mòdul, es van tornar a barallar i va ser llavors quan quatre funcionaris van resultar ferits i cinc presos més van ser aïllats.

Aquesta baralla, segons difon el sindicat i recull l’ACN, és un fet més que constata la “situació insostenible” que demostra que l’assassinat d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric no és un “fet aïllat”. El CSIF assegura que cada dia pateixen agressions i denuncia que el col·lectiu de funcionaris està “oblidat” per l’administració. En aquest sentit, reclamen més personal i mitjans, i que se’ls consideri com agents de l’autoritat per poder “garantir la convivència” a les presons.

Segons el CSIF, el centre penitenciari de Ponent és un dels més complicats per treballar a Catalunya perquè s’hi deriven molts interns “conflictius”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari