ERC acusa d’ús “partidista” del comitè de Peticions de la UE per part del PP contra el català

Els republicans qualifiquen de "pantomima" l'informe sobre el model de l'escola catalana elaborat per eurodiputats conservadors

Diana Riba

L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha criticat novament l’ús “partidista” per part de la dreta i l’extrema dreta del comitè de Peticions del Parlament Europeu, que aquest dimarts ha votat l’informe sobre el model d’immersió lingüística i que demana un tracte “equivalent” entre el català i el castellà.

En una atenció als mitjans posterior a la sessió de la comissió, la dirigent republicana ha qualificat de “pantomima” el document -elaborat per eurodiputats conservadors i ultranacionalistes- i ha recordat que la Unió Europea (UE) “no té competències en matèria educativa i lingüística”. Per altra banda, Riba ha demanat al govern espanyol que “compleixi els compromisos” per avançar cap a l’oficialitat del català a la UE.

En les declaracions a la premsa, l’eurodiputada d’ERC ha carregat directament contra la presidenta del comitè de Peticions, la popular Dolors Montserrat, qui el passat mes de setembre va denegar una petició en matèria lingüística d’un ciutadà turc al·legant que l’assumpte “no recau dins l’àmbit d’actuació de la Unió Europea”.

Per Riba, la petició i la missió a Catalunya per avaluar el model d’escola “mai haurien d’haver començat” i ha lamentat que s’hagi fet un “mal ús” del comitè de l’Eurocambra. “S’han fet servir recursos públics, que han estat molts […], quan en realitat l’informe no té cap mena d’efectivitat”, ha indicat.

En aquest sentit, no només ha demanat al govern espanyol que treballi per a l’oficialitat del català, sinó que també ha instat a la presidenta al Parlament Europeu, Roberta Metsola, a què desbloquegi la situació a la Mesa perquè el català sigui llengua d’ús a l’Eurocambra.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari