PSOE i Junts confirmen que hi ha avenços a la “resolució del conflicte polític” a la quarta reunió amb mediador

A la trobada han participat Santos Cerdán, Carles Puigdemont, Jordi Turull i Míriam Nogueras.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, a la reunió per a la investidura (ACN)

En la quarta reunió entre els negociadors del PSOE i Junts, supervisada pel mecanisme de mediació, s’han reconegut progressos en la resolució del conflicte polític de Catalunya després de l’aprovació de la llei d’amnistia pel Congrés dels Diputats aquesta setmana. Tant el PSOE com Junts han confirmat la trobada a Suïssa en un comunicat, destacant la presència del número dos del PSOE, Santos Cerdán; l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont; el secretari general del Junts, Jordi Turull, i la presidenta del grup parlamentari al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras.

Els negociadors han destacat l’aprovació de la llei d’amnistia com un pas clau per avançar en la resolució del conflicte, permetent establir equips de treball en àmbits com el referèndum i el finançament, a més dels ja acordats sobre la llengua catalana i la delegació de competències en immigració. Això obre la porta a una nova fase de les negociacions amb la perspectiva que la llei passi pel Senat abans de finalitzar el mes de maig, alliberant els polítics exiliats de mesures cautelars i ordres de captura.

Les reunions supervisades pel mecanisme de verificació, pactades després de l’acord entre PSOE i Junts el novembre passat per garantir el suport parlamentari, han mantingut un nivell de confidencialitat elevat. Des de la primera trobada al desembre, s’ha conservat un hermetisme total sobre els detalls de les discussions, reflectint la sensibilitat i la complexitat del procés de negociació.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari