Unes 30 organitzacions del moviment per l’habitatge denuncien “l’augment de la repressió” policial i judicial

Lamenten que els sindicats cada vegada tenen "menys marge per fer política i defensar drets i llibertats"

Dos agents formant el cordó policial en un desnonament a Badalona (ACN)

Una trentena de sindicats i organitzacions del moviment per l’habitatge han signat un manifest conjunt en què denuncien “l’augment de la repressió” policial i judicial contra els activistes. En el text, carreguen contra que el “macrodesnonament” que va tenir lloc al barri del Raval de Barcelona el passat 21 de febrer; l’execució “sistemàtica” de desallotjaments amb grans desplegaments policials a Ciutat Vella o a municipis del Maresme; les peticions de “dècades de presó” per als encausats en el cas d’Olzinelles, al barri barceloní de Sants, o la “militarització” del desallotjament del Kubo i la Ruïna.

“La conclusió és que els sindicats cada vegada tenim menys marge per fer política i defensar els nostres drets i llibertats”, lamenten les organitzacions, que denuncien que cada vegada quantifiquen més multes contra els activistes, així com més condemnes. “L’ofensiva econòmica contra les condicions de vida, impulsada per la crisi capitalista en curs, sempre va acompanyada d’una ofensiva política i cultural l’objectiu de la qual és reduir el marge per lluitar per la millora de les nostres condicions de vida”, asseguren.

Amb tot, les organitzacions que han signat el manifest fan una crida a “reforçar la unitat” del moviment per l’habitatge. Entre la trentena d’entitats signants, hi ha el Sindicat de Llogateres de Catalunya, els sindicats d’habitatge de Poble Sec, Badalona, l’Eixample, Mataró, Nou Barris, el Raval o Reus, així com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida, Sabadell o el Bages.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari