Els comuns rebutgen l’oferta d’Aragonès sobre el Hard Rock: “No és una moratòria”

El partit d'Albiach insisteix que retirarà l'esmena a la totalitat si s'atura el macroprojecte

    El portaveu del grup d'En Comú Podem al Parlament, David Cid (Parlament de Catalunya, Eva Guillamet Garcia)

    En Comú Podem ha rebutjat la proposta del Govern de la Generalitat d’estudiar una moratòria als macroprojectes amb motiu de la sequera, tal com va aprovar el Parlament. Els comuns subratllen que el mateix executiu català diu que no afectaria el Hard Rock perquè el Camp de Tarragona no està en emergència i encara falta molt temps per posar en marxa el projecte. “Una moratòria que no és una moratòria. Res que incomodi al PSC, a la Caixa o als inversors”, ha lamentat el portaveu dels comuns, David Cid, a través de la xarxa social X.

    Segons fonts dels comuns, aquesta oferta sobre els macroprojectes no és nova i ja estava sobre la taula en la reunió d’aquest dimarts a la tarda entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, que va acabar sense acord. Els comuns mantenen que aturar el pla director urbanístic del Hard Rock és una decisió política i insisteixen a demanar un compromís explícit d’Aragonès d’aturar-lo: “En política no tot és el relat i la comunicació. Són coses tangibles. Es vol o no es vol fer el Hard Rock? Aquesta és la pregunta“, ha afegit Cid en el seu missatge a les xarxes socials.

    Fonts dels comuns asseguren que el govern català els ha traslladat que el pla director urbanístic tirarà endavant i que formalitzaran l’opció de compra. D’altra banda, pel que fa a la fiscalitat al joc, els comuns recelen perquè, segons diuen, l’executiu d’Aragonès s’ha posat en contacte amb els inversors per saber quina fiscalitat estarien disposats a acceptar per continuar amb el Hard Rock. D’aquesta manera, els comuns creuen que encara que es revertís la fiscalitat aprovada el 2014 i es tornés a situar en el 55%, el Hard Rock tiraria endavant.

    A més, segons els comuns, el PSC no accepta canvis en la fiscalitat ni tampoc una moratòria per als macroprojectes amb motiu de la sequera. Tot i que a hores d’ara no es veu marge per un acord, el partit d’Albiach assegura que estan disposats a retirar l’esmena a la totalitat fins a última hora si Aragonès es compromet a aturar el Hard Rock.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari