Vilagrà confia que es trobarà un “desllorigador” per aprovar els pressupostos amb els comuns

La vicepresidenta qualifica les propostes de Junts de "maximalistes i neoliberals"

  La vicepresidenta del Govern català, Laura Vilagrà, al ple del Parlament (Bernat Vilaró, ACN)

  La vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà, s’ha mostrat convençuda que es trobarà un “desllorigador” amb els comuns i que els pressupostos superaran la votació de les esmenes a la totalitat de dimecres. Tot i que En Comú Podem ja ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat tant a la llei dels pressupostos com a la llei d’acompanyament, la vicepresidenta ha volgut llançar un missatge d’optimisme.

  “La ciutadania ens vota perquè mirem de fer el bé comú. Estic segura que l’electorat dels comuns és el que espera. Ens han fet propostes interessants i necessitem temps per intentar lligar-ho“, ha dit en una entrevista a Ser Catalunya. Vilagrà ha assegurat que s’estan intensificant les negociacions amb els comuns perquè els pressupostos tirin endavant, i ha destacat que “no ens podem permetre el luxe de perdre 2.400 milions d’euros”, en referència als recursos addicionals dels comptes respecte als del 2023.

  Preguntada pel Hard Rock, el principal obstacle de la negociació amb En Comú Podem, Vilagrà ha insistit que “s’ha d’apartar aquest tema” de les negociacions i trobar el que els uneix pel bé comú. Respecte a Junts, amb qui es mantenen obertes les converses, la vicepresidenta ha qualificat les seves propostes de “maximalistes i neoliberals” i ha assenyalat que “estan molt fora de la majoria que hi ha ara al Parlament”.

  Una de les condicions de Junts és eliminar l’impost de successions i Vilagrà ha avisat que aquesta mesura suposaria reduir el pressupost en 1.200 milions. “D’on retallem?”, ha preguntat, dirigint-se als postconvergents. En aquest context, la vicepresidenta ha demanat “responsabilitat” als partits i que tothom tingui “visió àmplia i amplitud de mires”.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari