La Comissió Jurídica Assessora fixa en 69.000 euros la indemnització a la víctima d’un projectil de foam dels Mossos

Els serveis jurídics del Departament d'Interior volen rebaixar la xifra a 30.000, segons 'El País'

Un agent de la Brimo dels Mossos d'Esquadra
Un agent de la Brimo dels Mossos d'Esquadra

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha conclòs que els Mossos d’Esquadra van actuar de manera desproporcionada en una de les protestes per la sentència del procés a Barcelona el 2019.

Segons ha avançat El País i ha confirmat l’ACN, l’informe de la comissió afirma que un dels projectils de foam disparats per l’Àrea de Brigada Mòbil (Brimo) va impactar al cap d’una dona en una zona on no es produïen aldarulls.

Per això, proposa que la Generalitat indemnitzi amb 69.218 euros la víctima, que va patir un traumatisme cranioencefàlic, va perdre el 80% d’audició en una orella i pateix epilèpsia crònica.

El Departament d’Interior està estudiant ara la resolució, però El País apunta que els seus serveis jurídics volen rebaixar la indemnització a 30.000 euros, ja que consideren que la dona va tenir una actitud imprudent perquè es va quedar a la zona, a prop d’on s’estaven produint els aldarulls. Els fets van tenir lloc la nit del 18 d’octubre, el cinquè dia de protestes, a la zona de Jardinets de Gràcia.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari