Junqueras reclama aparcar “la tàctica a curt termini” i crida a aprovar la llei d’amnistia la setmana que ve

El líder d'ERC també demana la "màxima responsabilitat" als grups per donar als pressupostos "el suport que mereixen"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, intervé davant del Consell Nacional del partit aquest dissabte (Nico Tomás, ACN)
El president d'ERC, Oriol Junqueras, intervé davant del Consell Nacional del partit aquest dissabte (Nico Tomás, ACN).

Després de la causa per terrorisme oberta pel Tribunal Suprem per Tsunami Democràtic, Oriol Junqueras ha fet una crida a “tothom” a deixar de banda la “tàctica a curt termini” i “no desaprofitar l’oportunitat” d’aprovar la llei d’amnistia, que la setmana que ve torna al Congrés dels Diputats. En la seva intervenció davant del Consell Nacional d’ERC aquest dissabte, el president del partit també ha destacat el posicionament de la Comissió de Venècia, que “coincideix fil per randa amb allò que hem defensat”. D’altra banda, el dirigent republicà també ha posat la vista en els pressupostos de la Generalitat i ha reclamat als grups parlamentaris la “màxima responsabilitat” per donar als comptes “el suport que mereixen”.

En la seva intervenció en obert, Oriol Junqueras ha denunciat que “l’última versió de la repressió és intentar acusar l’independentisme de terrorisme”, i ha rebatut que “no s’aguanta per enlloc”. De la mateixa manera, ha criticat que “una part de la cúpula judicial espanyola fa molt temps que va decidir no fer justícia i fer política”.

En aquest context, el president d’ERC ha dit tenir “el deure de recordar a tothom que, més enllà de la tàctica de curt termini, hi ha grans objectius i nobles aspiracions que aquest país mereixen que es concretin”. És per això que ha dit no volen “desaprofitar cap oportunitat per cridar a la responsabilitat per crida a la responsabilitat de tothom per aprovar la llei d’amnistia que ha de permetre alliberar de la persecució unes 1.500 persones”.

“Ha de ser la fi de la persecució judicial injusta”, ha defensat Junqueras, que ha reblat: “Però encara més, ha de ser l’inici de la negociació política en què totes les parts estiguin en condicions d’igualtat i que no hi hagi una part que persegueixi l’altra”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari