El Mobile World Congress obre les portes a Barcelona

S'esperen més de 95.000 congressistes de 200 països i l'edició estarà marcada per la IA, el 5G i la robòtica

Visitants entrant al Mobile World Congress (ACN)

El congrés de tecnologia mòbil més gran del món, el Mobile World Congress (MWC), ha obert portes aquest dilluns en una edició on el mòbil cedirà el protagonisme a les aplicacions de la intel·ligència artificial, el 5G o la robòtica. Les instal·lacions de la Fira a la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat s’han omplert amb el bullici d’empresaris, directius i polítics de 200 països, i ha recuperat pràcticament el múscul d’abans de la covid amb la previsió de rebre més de 95.000 visitants. Fins dijous, la capital catalana serà epicentre de generació de negocis i debats sobre la transformació digital, amb especial accent en els canvis que està provocant la intel·ligència artificial (IA).

Després d’una cancel·lació i dos anys amb restriccions sanitàries, les mascaretes són minoria als passadissos del saló, on es mouran desenes de milers de persones, la meitat amb càrrecs executius. També es revifa la presència de públic asiàtic, després de tres anys marcats per restriccions per la covid. Durant l’edició anterior ja s’havien aixecat limitacions per viatjar des de la Xina, però molts assistents no van ser a temps de venir a la fira. D’altra banda, el congrés manté la prohibició a les empreses russes pel conflicte bèl·lic amb Ucraïna com a resposta a les sancions internacionals, mentre que en el cas d’Israel, no hi ha cap mesura per la guerra a Gaza tot i les crides al boicot que han vingut de veus com de l’exalcaldessa de la ciutat Ada Colau.

L’arribada de 95.000 congressistes coincideix amb la declaració de l’emergència per sequera i l’organització els ha enviat missatges perquè siguin conscients de la situació i no gastin massa aigua. El Gremi d’Hotels també ha repartit fulls informatius a les habitacions. D’altra banda, estaran buides les fonts que envolten el recinte de Gran Via de la Fira i s’ha limitat l’ús d’aigua corrent a l’interior.

Segons les previsions, la xifra d’assistents quedarà 15.000 persones per sota del rècord d’assistència del 2019, quan va fregar els 110.000 visitants. Malgrat tot, la cita manté la seva potència econòmica i les projeccions s’acostaran a les d’abans de la pandèmia, amb l’expectativa de superar els 461 milions d’euros de l’edició anterior. A banda dels 9.100 llocs de treball directes, el congrés té importants beneficis per a l’hostaleria amb 20.000 reserves d’habitacions des de l’agència oficial del MWC.

Sota el lema de Future First (el futur primer), la fira engloba tots els sectors que depenen de la tecnologia mòbil i se centra en el desplegament 5G, la digitalització de l’economia, les xarxes obertes, la intel·ligència artificial o la mobilitat sostenible. Aquest any tornen amb força marques com la xinesa Huawei, que es corona com a principal expositor i, en total, hi ha més de 2.400 expositors amb gegants mundials com Samsung, Amazon, Google, Xiaomi, Telefónica, Orange, Vodafone o Ericsson.

Entre els 1.100 ponents que participaran hi ha directius d’empreses del sector tecnològic com el president de Microsoft, Brad Smith, o el de Dell, Michael Dell, però també d’altres àmbits com el guanyador del Premi Nobel de Física Konstantin Serfeevich Novoselo o l’exjugador de bàsquet Pau Gasol, que parlarà a l’espai dedicat a les start-ups.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari