Ábalos diu que no dimitirà només perquè ho reclami la dreta, però es posa a disposició del PSOE

L’exministre diu que mai va sospitar que un ajudant s’enriquís amb la compra de mascaretes

José Luis Ábalos
José Luis Ábalos

L’exministre José Luis Ábalos assegura que de moment no pensa dimitir, ja que el cas de comissions irregulars en la compra de mascaretes durant la pandèmia des del Ministeri de Transports no va dirigit contra ell sinó contra un exassessor. A més, diu que no vol “fer un tribut a la dreta”. No obstant, en una entrevista a ‘El País’, s’ha mostrat a “disposició” del seu partit, però demana parlar-ne amb calma, tot i les insinuacions de la vicepresidenta María Jesús Montero. En canvi, diu que no ha parlat ni parlarà amb el president del Govern d’Espanya i líder del partit, Pedro Sánchez: “Sé com pensa, què espera i sap que soc lleial”. Ábalos diu que l’acusació contra ell de moment només és “política i mediàtica, no pas judicial”.

Sobre la seva possible dimissió, assegura que encara no ha decidit, i diu que tot i les insinuacions de la vicepresidenta María Jesús Montero, ningú del PSOE li ha demanat “convenientment” la dimissió. “Tot al contrari”, rebla. “Sempre estic a disposició del meu partit, però no faré un tribut a la dreta”, afegeix.

En aquest sentit, diu que ell es defensarà de les acusacions judicials, si arriben, “no pas de les campanyes de la dreta”. “No tinc cap aferrament, però cal pensar si això –la seva dimissió– serveix per a alguna cosa o per aplanar la campanya de la dreta, que no acabarà només en mi”.

Així, vol esperar que es desvelin els detalls de la investigació judicial, ja que ell no surt com a investigat en la querella de la fiscalia. “Si el sacrifici serveix perquè s’aclareixi tot i es depurin responsabilitats, compten amb la meva col·laboració, però no perquè la dreta es cobri una peça que, a més, en aquests moments no és important”, afegeix. “S’ha de ser intel·ligent en l’acció política, saber les estratègies que practiquen alguns, s’ha de tenir clar si s’està beneficiant a l’estratègia de l’adversari”, remarca. “Sempre estic a disposició del meu partit, he sigut lleial; ho pensaré amb el meu partit, i no prendré una decisió tot sol”, afegeix.

Ábalos assumeix la responsabilitat de contractar García, però diu que “sempre hi pot haver algú que abusi de la confiança”, com diu va passar en els governs d’Aznar i Esperanza Aguirre. No obstant, recorda que ell no està acusat de res i creu que és el seu exassessor Koldo García qui ha de defensar-se de les acusacions directes de cobrar comissions irregulars. “El que he llegit m’ha decebut profundament”, explica, i no posa la mà al foc per al seu antic ajudant. “És veritat que molta gent em deia coses de Koldo, però soc una persona confiada, dono oportunitats a la gent”, es justifica.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari