Quin independentista marca com a objectiu que ERC no toqui poder?

Oriol Junqueras, escenificant amb el ministre Félix Bolaños l'acord PSOE-ERC

Hèctor López Bofill, el jurista i exregidor de Junts a Altafulla a més de partidari acèrrim de Carles Puigdemont, ha advocat a X per evitar que ERC tingui cap possibilitat de tocar poder en el futur escenari polític.

En concret, ha escrit que “l’independentisme s’ha de plantejar acabar amb les cadires de l’autonomia espanyola, que són el principal obstacle cap a la llibertat nacional”, abans d’especificar que “l’horitzó del pròxim cicle electoral és que ERC no tingui cap possibilitat d’ocupar-les ni pactant amb l’espanyolisme“.

López Bofill ha fet aquest comentari sobre un altre publicat pel diputat de Junts Francesc de Dalmases, el qual destaca que “el 52% de majoria independentista el va dinamitar l’autonomisme d’ERC, que només té un objectiu polític: ocupar cadires amb socialistes i comuns, arreu”.

“La votació d’avui evidencia la renúncia independentista d’ERC i ajuda a entendre perquè va perdre el suport de Junts i la CUP”, ha reblat el diputat sobre l’abstenció d’ERC en la votació sobre una iniciativa legislativa popular (ILP) que demana declarar la independència.

Es dona la circumstància que López Bofill va militar a ERC, partit que va deixar per Solidaritat Catalana per la Independència l’any 2010.

(Visited 217 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari