El TJUE obre la porta a convertir milers d’interins públics de llarga durada en fixes per compensar “abusos” contractuals

Luxemburg diu que la convocatòria de processos d'estabilització és insuficient per sancionar l'incompliment de la norma

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), a Luxemburg

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha obert la porta aquest dijous a convertir milers de treballadors interins públics de llarga durada en fixos per “prevenir i sancionar” del que ha considerat “abusos derivats de la utilització successiva de contractes temporals”.

En una sentència que respon a diverses preguntes prejudicials de tribunals de Madrid, el tribunal de Luxemburg ha assenyalat que la convocatòria de processos d’estabilització que preveu la normativa espanyola és contrària a la normativa europea que regula els treballadors públics quan sigui “independent de qualsevol consideració relativa al caràcter abusiu” de la utilització de contractes temporals per part d’alguns dels opositors, recull l’ACN.

El cas arriba després dels litigis de tres treballadors de Madrid -de la conselleria de Presidència, Justícia i Interior de la comunitat, de la UNED i de l’Agència Madrilenya d’Atenció Social- que han encadenat contractes des del 1994 i el 1998.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari