Fiscals del Suprem consideren Puigdemont el “líder absolut” de Tsunami Democràtic

L'escrit del fiscal Fidel Cadena sosté que es tracta d'un "grup organitzat de caràcter terrorista"

Oriol Junquera, Carles Puigdemont i Raul Romeva

Fiscals del Tribunal Suprem consideren que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont era el “líder absolut” de la plataforma Tsunami Democràtic i hi veuen terrorisme en la causa, segons publica El Español citant un escrit redactat pel fiscal Fidel Cadena.

Segons el text, Puigdemont “exercia el lideratge absolut” del moviment i portava “les regnes” de la plataforma, que defineix com un “grup organitzat de caràcter terrorista”. El mateix digital publica que Cadena ha entregat aquest informe a la tinent fiscal del Suprem, que prepara el dictamen definitiu de la Fiscalia sobre la petició de l’Audiència Nacional perquè l’alt tribunal assumeixi el cas.

La junta de fiscals va rebutjar en primer terme un primer informe contrari a investigar Puigdemont per terrorisme, i aquest document de Cadena consta com a annex d’aquella reunió, recull l’ACN.

L’informe remarca que Puigdemont “va estar informat des del principi de la constitució del grup organitzat”, va estar present en reunions a Ginebra per posar-lo en marxa el 30 i 31 d’agost del 2019 i està “directament implicat en el llançament de la campanya de Tsunami a través de les xarxes socials”.

A més, assenyala una conversa on remarca que el problema amb el moviment només vindria si hi hagués algun mort. “Aquesta pluralitat d’indicis acredita domini funcional del fet, lideratge absolut, autoria intel·lectual i assumpció de les regnes de l’actuar típic”, conclou.

Puigdemont, segons afegeix, podria haver retirat el seu suport “carismàtic”, però “lluny d’això, va animar a seguir en les accions violentes que es van desenvolupar amb el seu coneixement i consentiment”.

“La finalitat de totes les actuacions de Tsunami Democràtic, orientades, aprovades i afavorides per les directrius, suport públic i privat, i patrocini intel·lectual i ètic de Puigdemont, no era altra que desestabilitzar greument les estructures polítiques i econòmiques d’Espanya, alterant greument la pau pública en impedir als poders públics i, en concret, al Tribunal Suprem, el compliment i execució de les seves sentències fermes”, apunta en l’escrit el fiscal Cadena, per a qui no hi ha “cap dubte que els fets encaixen perfectament en el delicte de terrorisme”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari