Illa defensa l’amnistia com el “camí necessari” per “girar full” i evitar un govern de PP i Vox

El líder del PSC reclama als partits estar a l'altura i diu que "no es pot posar en risc" el "nivell de solvència jurídica" de la llei

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al programa 'Cafè d'idees'

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat que tothom estigui “a l’altura” pel que fa a la llei d’amnistia i ha defensat que pels socialistes és el “camí necessari” per evitar un govern del PP i Vox, a més de permetre “seguir girant full” a Catalunya. “Estic convençut que és el camí que hem de seguir. Quin és l’altre camí, el 155 permanent?”, ha expressat Illa, en una entrevista al programa Cafè d’idees de RTVE, en la qual ha defensat que a Catalunya “hi ha un  desig majoritari de girar full, de ciutadans que veuen l’amnistia com un pas coherent”.

    El líder de l’oposició al Parlament ha insistit que la voluntat dels socialistes és “girar full” i “tirar endavant una llei d’amnistia que inclogui tothom”. Preguntat per si el president del govern central, Pedro Sánchez, estaria disposat a indultar les persones que quedessin fora de la llei, Illa ha rebutjat “anticipar res”. D’altra banda, el líder del PSC ha assenyalat “no es pot posar en risc” el “nivell de solvència jurídica que té ara” l’amnistia, motiu pel qual ha demanat a tots els partits que estiguin a l’altura, no només Junts.

    Junts és necessari, no és l’únic necessari. Això sortirà endavant amb els vots socialistes, de Sumar, d’ERC, del BNG, de Junts, de Bildu, del PNB… És veritat que qui té dubtes i amb qui s’està en converses és Junts, però és el conjunt de totes aquestes formacions polítiques que han de donar-li suport”, ha assenyalat Illa. Pel que fa als resultats electorals dels socialistes a Galícia, el primer secretari del PSC ha considerat que l’amnistia no ha pesat en el vot dels comicis, però ha reconegut que hi ha electors que no ho entenen.

    (Visited 47 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari