Junts reclama suprimir l’impost de successions i crear un grup antiocupacions per aprovar els comptes catalans

Els postonvergents traslladen 100 propostes al govern català en la reunió pels pressupostos

La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, en roda de premsa (ACN)

Bonificar al 99% l’impost de successions per a cònjuges, pares i fills o crear un grup especialitzat als Mossos d’Esquadra “per fer front a les ocupacions”. Aquestes són dues del centenar de mesures que Junts per Catalunya ha posat damunt la taula del govern català aquest dijous, en la segona reunió que han mantingut sobre els pressupostos de la Generalitat. La proposta també incorpora altres aspectes, com un paquet de 50 milions de suport al primer sector, l’industrial, el turístic i l’esportiu per la sequera. El partit considera que són qüestions “realistes” i “de mínims”, tot i que no són optimistes sobre un eventual acord per als comptes.

En l’àmbit de la fiscalitat, Junts se centra en l’impost de successions. A més de la bonificació del 99% de la quota per als grups de parentiu I i II, plantegen excloure’n del pagament els casos de relleu generacional fins a tercer grau en empreses familiars. Entre les condicions també hi ha baixar al 9,5% el tram més baix de l’IRPF autonòmic, una proposta que ja van fer l’any passat i que enguany ha recollit l’executiu català.

Ara, tornen a demanar al Govern de la Generalitat que faci un pas més: “Cal posar fi a aquesta discriminació que pateixen els catalans respecte de Madrid, Andalusia o Euskadi”, ha assegurat la portaveu parlamentària de Junts, Mònica Sales. En aquest mateix àmbit, el partit postconvergent també reclama que el govern català “enforteixi” l’Agència Tributària de Catalunya perquè sigui capaç de recaptar el 100% dels impostos i tributs que es generen a la comunitat autònoma. És per això que subratllen la necessitat de més recursos humans i tècnics.

Una altra de les prioritats de Junts són les polítiques de “seguretat” i, en aquest àmbit, una de les seves mesures passa per la constitució dins del cos de Mossos d’un grup especialitzat “per fer front a les ocupacions”. De la mateixa manera, el partit considera necessari agilitzar els terminis per a les resolucions judicials o abordar millores a les comissaries dels Mossos i als parcs de Bombers.

El Hard Rock i l’aeroport queden fora

En canvi, a diferència de l’any passat, el document de mesures de Junts no fa cap referència ni al macroprojecte del Hard Rock ni a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Des del partit indiquen que no queda recollit, malgrat defensar-ho, perquè ja forma part dels acords del govern català amb el PSC per als pressupostos del 2023.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari