Arrest de 15 a 30 dies per als dos militars del Bruc que van promoure el sorteig d’una prostituta

La justícia no veu delicte en els fets, però la via disciplinària ho considera una falta greu

Caserna del Bruc de Barcelona (Exèrcit de Terra)

L’Exèrcit de Terra ha proposat sancionar amb un arrest d’entre 15 i 30 dies els dos militars -un caporal i un sergent d’infanteria- de la caserna del Bruc de Barcelona que van promoure el novembre del 2022 el sorteig dels serveis d’una prostituta, segons ha avançat el diari Ara. Al març, el jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona va arxivar la denúncia, però la via disciplinària interna es va tancar aquest gener passat amb una falta greu, per “actes contraris a la dignitat militar susceptibles de produir descrèdit o menyspreu a les Forces Armades”.

El cas va sorgir arran de la denúncia interposada per un coronel d’infanteria de l’exèrcit pel suposat sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc a través d’un grup de WhatsApp amb motiu de la festivitat de la Puríssima. El jutjat va arxivar el cas en considerar que els fets denunciats no són delictius, tot i que admetia que podrien comportar sancions disciplinàries. “El sorteig no responia a cap realitat, ja que en cap moment consta que s’arribés a sol·licitar favors de cap prostituta; de fet, el guanyador del sorteig va ser finalment premiat amb una panera nadalenca i no amb una prostituta”, assenyalava la interlocutòria.

La magistrada tampoc va veure un delicte d’odi o discriminació cap a cap col·lectiu, ja que els comentaris, “clarament desafortunats”, no incitaven a menysprear, vexar o mofar-se de les prostitutes ni les dones en general. La interlocutòria recorda que el sorteig es va dirigir als 62 membres del xat i que només dos hi van fer comentaris. Els autors de la idea del sorteig van admetre els fets davant dels seus comandaments i van manifestar el seu penediment, recordava el jutjat, que ha pres declaració a 66 persones.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari