Els comuns ofereixen a Jaume Asens ser candidat a les eleccions europees

L'exlíder d'Unides Podem ha demanat uns dies per pensar-se la resposta

Jaume Asens, expresident del grup d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats (Maria Asmarat, ACN)

Els comuns han proposat al negociador de Sumar i exdiputat de Podem, Jaume Asens, que sigui candidat a les pròximes eleccions europees, previstes per al mes de juny. Segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies (ACN), les coordinadores nacionals d’En Comú Podem, Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López, han ofert aquest dilluns a Asens la possibilitat de representar els comuns al Parlament Europeu.

L’exdiputat de Podem ha demanat uns dies per pensar-se la resposta. En cas que acceptés l’encàrrec, la configuració de la llista electoral haurà de passar igualment per un procés de primàries. Fins al novembre del 2023, el referent de l’espai dels comuns al Parlament Europeu va ser Ernest Urtasun. A finals de l’any passat, però, va ser nomenat nou ministre de Cultura del govern espanyol i va deixar l’Eurocambra.

Asens va ser líder d’Unides Podem al Congrés dels Diputats durant la passada legislatura, i al juny va anunciar que no repetiria com a candidat a les eleccions generals perquè tenia la intenció d’abandonar la política institucional.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari