La UE obre la porta a “reavaluar” la PAC davant l’onada de protestes dels agricultors

Els mandataris europeus advoquen per "trobar un equilibri just" i "superar la polarització"

  La ministra belga d'Afers Europeus, Hadja Lahbib, en un debat a l'Eurocambra sobre les protestes dels agricultors (Parlament Europeu)

  La ministra belga d’Afers Europeus, Hadja Lahbib, ha defensat aquest dimecres que cal “reavaluar” la Política Agrícola Comuna (PAC) arran de l’onada de protestes dels agricultors europeus. Davant la “realitat actual”, Lahbib ha assegurat en un debat al ple del Parlament Europeu que cal adaptar les normes perquè els agricultors no estiguin “ofegats amb mesures inaplicables”. Al seu torn, el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, ha dit que Brussel·les entén la “urgència” dels agricultors i ha defensat que cal garantir que tinguin uns “ingressos justos”.

  En la seva intervenció, Lahbib, en nom de la presidència belga rotatòria del Consell de la Unió Europea (UE), ha defensat “revisar” la reforma de la PAC aprovada el 2021, que, entre d’altres, volia augmentar la contribució del sector agrícola en la lluita contra el canvi climàtic. Per exemple, establia pagaments als agricultors i ramaders que apliquessin pràctiques beneficioses per al medi ambient, els anomenats “ecoesquemes”. “És bo revisar-la per trobar un equilibri just”, ha dit la ministra belga, que ha remarcat que cal que els agricultors tinguin un “mercat i regles del joc justes”.

  Per la seva banda, Sefcovic ha afirmat que Brussel·les prepara un “full de ruta ambiciós” en matèria agrícola i ha defensat que cal “treballar per superar la polarització”. “Hem de trobar solucions comunes i preparar-nos per al futur”, ha assenyalat el vicepresident de la Comissió Europea, que ha dit que estan avaluant la possible competència deslleial en els diferents Estats i que estan treballant en la reducció de la burocràcia.

  (Visited 48 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari