Planas descarta problemes d’abastiment d’aliments per les protestes al camp: “Està absolutament assegurat”

El ministre avisa que el preu de l'oli d'oliva no baixarà fins que no torni a incrementar-se a la producció

Luis Planas en una reunió del Consell de la UE

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha descartat aquest dilluns que hi pugui haber problemes al subministrament de menjar per les protestes al camp. “L’abastiment alimentari està absolutament assegurat, no hi ha problema”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio on ha afegit que el repte és mantenir la quantitat, la qualitat i preu “raonable” dels productes que arriben als consumidors.

Malgrat reconèixer que la situació del sector no té una “solució fàcil”, el ministre ha admès que comparteix el 90% les reclamacions dels agricultors. Tanmateix, ha ressaltat que encara no se sap quan començarà a aplicar-se l’eliminació de l’IVA a l’oli d’oliva pactada amb Junts per Catalunya i ha avisat que aquest aliment seguirà car mentre no s’incrementi la producció.

Luis Planas ha afirmat que “estem en un moment de canvi profund a la forma de funcionar i de produir, però el més important és escoltar al camp i donar solucions”, ha defensat el ministre. Per a Planas, el govern espanyol ha fet importants pagaments per fer front a aquest moment “particularment complicat” amb protestes que s’han estés des de França fins a Espanya.

Sobre la llei d’amnistia, Planas ha dit que està convençut que hi ha “possibilitat” i que la llei s’aprovarà. En aquest sentit, ha dit que es tindrà majoria i suport constitucional a la norma. Preguntat per si a Catalunya hi va haver terrorisme durant el procés, ha remarcat que ell no és jutge, però ha dit que el terrorisme és una cosa “clarament diferent” al que es va viure en els anys abans i després del referèndum de l’1-O.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari