El CIS situa el PP a prop de perdre la majoria absoluta a Galícia

El sondeig dona opcions al BNG de governar amb el PSOE

El president de la Xunta i candidat del PP a la reelecció, Alfonso Rueda, amb el líder del PP i expresident gallec, Alberto Núñez Feijóo

El PP podria perdre la majoria absoluta a les eleccions gallegues del 18 de febrer, segons els resultats d’un nou sondeig preelectoral del CIS que apunta que el partit d’Alberto Núñez Feijóo es quedaria amb un mínim de 34 diputats i un màxim de 38 diputats, la xifra amb què s’aconsegueix la majoria absoluta.

Si el PP, que ara té 42 representants, no assolís aquest 38è escó, no tindria possibilitat de governar amb Vox, que novament es quedaria sense representació parlamentària. En canvi, el sondeig CIS reflecteix la possibilitat que el BNG i el PSOE governin junts.

La tendència del BNG és a l’alça: té 19 diputats i el sondeig reflecteix una pujada fins als 22-26 diputats. El PSOE es manté, ja que dels 14 diputats passaria a 13-15, de manera que podria pactar per formar govern si arriben a la part alta de les forquilles.

Sumar, la formació de Yolanda Díaz, es quedaria amb entre 0 i 1 diputats, igual que Democracia Ourensana i Podem no obtindria cap escó.

En estimació de vot, el PP es quedaria amb el 42,2% de les paperetes, mentre que el BNG n’aconseguiria el 32,9%; el PSdeG, el 20,1%; i Sumar, el 2,1%. Vox només obtindria el 0,9% dels vots i Podem, per a qui el CIS tampoc augura cap escó, el 0,3%.

És la segona vegada que el CIS situa el PP prop de perdre la majoria absoluta. El passat 25 de gener ja va assenyalar que es quedaria amb entre 36 i 28 escons i el 43,2% dels vots, difon l’ACN.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari