El CGPJ rebutja “amb tota fermesa” les acusacions de ‘lawfare’ al Congrés durant el debat de la llei d’amnistia

Els jutges reconeixen la "inviolabilitat parlamentària" dels diputats però consideren greus les declaracions

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat per unanimitat aquest dilluns en un ple extraordinari una declaració en què rebutja “amb tota fermesa” les acusacions de ‘lawfare’ que alguns diputats al Congrés van fer durant el debat de la llei d’amnistia del 30 de gener passat.

Per bé que l’òrgan de govern dels jutges reconeix la “inviolabilitat parlamentària” dels membres del poder legislatiu, considera que aquest fet “no resta gravetat” a aquelles declaracions, i opina que “caldria assegurar en el curs de les intervencions parlamentàries el respecte a la independència del Poder Judicial, evitant desqualificacions que puguin minar la confiança de la ciutadania en el sistema judicial”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari