Han passat 1000 dies des de que hauria d’haver començat el judici oral a Jordi Pujol?

Poc n’hi falta. Des de que el jutge Santiago Pedraz va obrir el judici oral contra el clan dels Pujol han passat 963 dies. 37 dies més sense que s’asseguin a la banqueta l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i els seus set fills i s’haurà batut un rècord històric com és que passin 1000 dies des de l’obertura d’un judici oral sense que aquest celebri la seva primera sessió.

Pedraz va procedir a obrir el judici oral contra l’ex-president, els seus fills i onze persones més per associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de document mercantil i delictes contra la Hisenda pública el 16 de juny del 2021, després de rebre els escrits d’acusació de la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, Podemos i Grand Tibidabo. Va decidir deixar tots els investigats en llibertat provisional amb l’obligació de comparèixer al jutjat sempre que se’ls ho reclamés. A més, va donar una setmana de temps perquè les defenses dels acusats presentessin els seus escrits definitius.

El judici oral, però, no acaba de començar mai. Les defenses van presentant recursos de tot tipus i el jutge els accepta. Portem més d’un any perdut perquè les defenses diuen que no funciona bé el sistema de pujar a Internet i que s’ha d’eliminar part d’alguns documents del judici perquè consideren que no hi tenen res a veure. En termes tècnics n’hi diuen “expurgo”. Expurgant expurgant van passant els dies. El 31 d’octubre, el jutge Pedraz va dir que ja s’havia expurgat prou i que calia començar la fase oral del judici d’una vegada. Les defenses van recórrer la seva decisió, clar. I així estem!

El 12 de març farà mil dies que hauria d’haver començat el judici oral al clan Pujol. El 20 de març arribarà la primavera. Segurament ho farà abans que Jordi Pujol i els seus seguin a la banqueta dels acusats.

(Visited 420 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari