Els docents podran optar a substitucions assegurades tot el curs per reduir les vacants

Educació proposa aquesta mesura extraordinària per millorar la cobertura de baixes

La consellera Anna Simó

Els docents podran optar a substitucions assegurades durant tot el curs per reduir les vacants actuals en molts centres educatius, segons la proposta del Departament d’Educació de la Generalitat comunicada als sindicats i la mesa per millorar el procediment de cobertura de vacants.

La consellera, Anna Simó, ja ho va avançar la setmana passada en sessió de control al Parlament, quan va explicar que en lloc d’esperar que les vacants surtin a difícil cobertura, es podran fer nomenaments telemàtics a partir d’una borsa especial on caldrà que els docents que ho vulguin s’apuntin. També va indicar que aquesta mesura es pot aplicar ja el curs vinent.

Dolors Collell, directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, ha concretat a TV3 que es tracta d’un grup estable de substitucions on els docents s’hauran d’apuntar. “Nosaltres els garantirem feina i contracte des de l’1 de setembre fins al 31 d’agost”, ha explicat, segons difon l’ACN.

Simó també va avançar que el departament està desenvolupant una aplicació pel mòbil per reduir la burocràcia i millorar l’accés i gestió de les substitucions per part dels docents.

La consellera ha xifrat en 22 les vacants no cobertes –que s’han de cobrir fins a final de curs– de professorat de secundària i en 418 les substitucions de curta durada pendents a tot Catalunya en aquell moment.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari