Vaga de la CGT, la Intersindical i l’IAC el 7 de febrer en solidaritat amb Palestina

Els sindicats s’uneixen a la crida de la Unió de Sindicats de Treballadors de Palestina contra la guerra

Un jove alçant una pancarta que exigiex la fi de la guerra a Palestina (ACN)

Els sindicats CGT Catalunya, la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat una jornada de vaga parcial el dia 7 de febrer per denunciar “la situació d’empobriment a la qual es troba sotmesa la classe treballadora” i el fet que les guerres al món, com la de Palestina, agreugen les condicions de vida dels treballadors. La convocatòria és la resposta a la crida de la Unió de Sindicats de Treballadors de Palestina, que demanava “pronunciar-se i actuar davant de la injustícia” de Gaza.

Les organitzacions convocants denuncien “la massacre de l’Estat d’Israel” i reclamen la fi del “genocidi” i un alto el foc imminent. “Les guerres les decideixen les elits, les conseqüències les paga el poble”, assegura el lema de la vaga. En concret, la CGT Catalunya convoca aturades de dues hores als torns de matí i dues hores als de la tarda, mentre que la IAC ha convocat una aturada de dues hores, entre les 12 i les 14 h.

Entre les demandes dels convocants de la vaga hi ha “la fi del comerç militar i de seguretat amb Israel i el trencament de les relacions amb aquest Estat”, una crida per exigir un alto el foc immediat, i sumar-se a la iniciativa de Sud-Àfrica de demandar Israel per vulnerar la Convenció sobre el Genocidi al Tribunal Internacional de Justícia.

(Visited 298 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari