S’activa el sistema de detecció d’incendis de la sala de control de la nuclear Vandellòs II

Una caixa de l'enllumenat d'emergència s'ha omplert de fum dins d'un sostre fals

Central nuclear Vandellòs II (ACN)

Aquest dimecres a les vuit del matí, s’ha activat el sistema de detecció d’incendis a la sala de control de la central nuclear Vandellòs II. Segons informa el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), la caixa d’enllumenat d’emergència, que està dins del sostre fals de la sala, s’ha omplert de fum.

Durant la revisió rutinària de les caixes, quan s’extreia un relé, s’ha generat un pic de tensió que ha provocat un error i l’escalfament d’un transformador. Aquest ha omplert de fum la caixa elèctrica, sense que s’hagi generat flama.

El CSN qualifica la incidència de nivell zero en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES) i informa que el succés no ha tingut impacte en els treballadors, la ciutadania ni el medi ambient. De fet, la planta nuclear continua operant amb normalitat.

(Visited 11 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari