La Sindicatura de Comptes detecta “fraccionament indegut de contractes” al Centre d’Estudis Jurídics de la Generalitat

L'òrgan fiscalitzador assenyala incidències per "contractació successiva per a necessitats recurrents o previsibles"

La Sindicatura de Comptes
La Sindicatura de Comptes

La Sindicatura de Comptes ha detectat un “fraccionament indegut de contractes” al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), un organisme autònom administratiu adscrit al Departament de Justícia de la Generalitat que fa formació especialitzada i investigació.

Segons un informe de la Sindicatura, que ha analitzat els comptes del 2020, l’entitat va dur a terme aquest any 1.639 activitats de formació i va formalitzar 2.070 contractes per un valor de poc més d’un milió i mig d’euros.

El treball assenyala incidències relacionades amb les contractacions successives per cobrir necessitats recurrents o previsibles. Per aquest motiu, la Sindicatura hi veu fraccionament de contactes i un incompliment de la Llei de contractes del sector públic, difon l’ACN.

En l’apartat de recomanacions de l’informe, la Sindicatura proposa que el centre revisi “la planificació i millorar el control dels procediments per garantir els principis de concurrència i d’igualtat”, així com programar adequadament la licitació i l’adjudicació dels contractes per evitar “l’ús de la contractació menor de forma substitutòria”.

També recomana actualitzar els barems de les remuneracions de la contractació per activitats docents i anàlogues, i que s’hi prevegin totes les modalitats d’activitats de formació i recerca. D’altra banda, insta a actualitzar els preus públics per a les activitats formatives i pel lloguer d’espais, afegeix la mateixa informació.

La Sindicatura de Comptes va decidir fer un informe perquè l’entitat, que no es fiscalitzava des del 2004, va rebre transferències finalistes per a la gestió de les activitats finançades amb fons de formació contínua, i per activitats de formació i investigació relacionades amb la violència masclista, per 205.000 euros.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari